Ujævn hudtone

Ønsker du en mere ensartet hudtone?

 

Har du problemer med ujævn hudtone, som pletter/skjolder i ansigtet?

Med den rette indsats kan dette reduceres eller fjernes.

Ofte vil behandlingen bestå af en IPL behandling eller en laserbehandling samt målrettet hudpleje.

Vi ser dig gerne til en konsultation, så vi kan planlægge din behandling.

Hvad er ujævn hudtone?


Ujævn hudtone er pigmentpletter/pigmentskjolder som opstår, når de pigmentdannende celler, der er beliggende på overgangen mellem overhuden og læderhuden, begynder at producere for meget pigment.

 

Dette kan blandt andet ske i følgende tilfælde:

  • Når huden gennem årene har været udsat for mere sol end den kan tåle, reagerer den for at beskytte sig ved at danne yderligere pigment (leverpletter).
  • Hormonpåvirkning i forbindelse med graviditet eller p-piller kan få huden til at reagere kraftigere end normalt på solpåvirkning. Derved øges dannelsen af pigment (melasma), som viser sig som store plamager, oftest i ansigtet.
  • Irritation i huden efter betændelse, eksempelvis efter akne, kan give pigmentdannelse og derved opstår mørke ar. 
  • Når en rød, irriteret hud udsættes for sollys, øges pigmentdannelsen mere end normalt, hvilket kan resultere i mørkfarvning af huden.

 

 

Hvilke pigmentpletter kan behandles og fjernes?


Pigment beliggende i overhuden er lettest at fjerne, hvorimod pigment beliggende i læderhuden er svært at fjerne. Leverpletter er normalt beliggende i overhuden, mens pigment, som er forårsaget af hormonpåvirkning og irritation, oftest er beliggende i både overhuden og læderhuden.

 

 

Hvordan behandles pigmentpletter?


Det vigtigste er at undgå sol, idet solen kan stimulere dannelse af nyt pigment. Hvis man færdes i solen, skal man derfor flere gange dagligt anvende en høj solfaktor (50+). 

Dernæst kan dannelse af nyt pigment reduceres ved at anvende en blegecreme, som dæmper produktionen af nyt pigment i huden.

Nogle pigmentpletter kan behandles og fjernes med laser eller blitzlyslampe (IPL).

Laserbehandling mod ujævn hudtone

Microneedling

Hudpleje til ujævn hudtone

Peeling mod ujævn hudtone